Telefon: N95-2
Wersja FW: v.35 H@cekd
Pojemność: 8GB
Kolor: Czarna
Sieć: Plus GSM Pomógł: 44 razy Wiek: 20 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 3569 Piwa: 18441/46 Skąd: Lubuskie
Wysłany: Wto 09 Mar, 2010 19:29 Jeszcze lepszy A-GPS
Poradnik powstał dzięki użytkownikowi maras_.
Przedstawię wam ją w taki sposób aby zadziałała na naszych Nokiach N95.
Cała procedura opiera się na zmianie standardowego serwera jakim posługuje sie A-GPS na serwer od Google. Wystarczy zamienić standardowy "Server Address" z supl.nokia.com na supl.google.com.
Tak płaci się za to, masz nawet link do tematu A-GPS w poście Damiana . Z tego co ja zauważyłem to jakoś nie wydaje mi się by ilość pobieranej kasy znacząco wzrosła, ale chyba niestety wzrosła za to jednak znacznie szybciej moim zdaniem łaczy sie z satelitami . Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez arek5231 Czw 11 Mar, 2010 15:51, w całości zmieniany 1 raz
Telefon: n95-1
Wersja FW: v31.0.017
Sieć: T-Mobile
Dołączył: 13 Mar 2009 Posty: 5 Postawił 25 piw(a) Skąd: Eindhoven
Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 15:57
Witam. Dzisiaj sprawdziłem tą metodę na nokia maps i po ponad dwóch miesiącach nieużywania gps`u sygnał złapało po ok 15 sekundach!! Wcześniej zajmowało to od 1minuty do pięciu, więc skok potężny działa pięknie, wielkie dzięki nie muszę nic lutować
Przy okazji chciałem zapytać czy dostęp do sieci ma wpływ na łapanie fixa?
Póki nie miałem dostępu do internetu czekałem na sygnał NAWET do 10 minut!!
Od czasu gdy wziąłem abonament z internetem sygnał chwytałem maks do 5 minut, choć przeważnie zajmowało to minute,dwie. Nie zmieniałem nic w ustawieniach, nic nie modyfikowałem z nadajnikiem,(choć już byłem blisko) a łapało dużo szybciej.
Tak więc czy internet może mieć jakiś wpływ na gps ??
pzdr!
Ostatnio zmieniony przez Migdal71 Sob 13 Mar, 2010 15:59, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum