Telefon: N95
Wersja FW: 31.0.017
Sieć: Plus
Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 22:04 Głośniczek/mikrofon nie działa
Witam.
Ostatnio wymieniałem obudowę, zmiana była gruntowna, więc i wymieniłem tą plastikową część spod klawiatury, w której jest głośniczek/mikrofon. Jednak gdy ktoś do mnie dzwonił albo ja dzwoniłem do kogoś, to nic nie było słychać, i musiałem dawać na głośnik, a wiadomo, iż w towarzystwie takie rozmowy krępują. Rozkręciłem wszystko ponownie, podważyłem te dwie metalowe blaszki, wyczyściłem styki i nadal nic. Postanowiłem z powrotem wrócić do tego elementu ze starej obudowy, bo on wcześniej działał. Założyłem, śrubki zakręciłem i nadal nic nie słychać, jak ktoś rozmawiam podczas dzwonienia. Za to ziała dyktafon, nagrywa idealnie. Postanowiłem, że tutaj także trochę blaszki podważę, i ponownie założyłem, ale nic nie pomogło. Ma ktoś jakąś radę na ten problem??
Telefon: N95-2
Wersja FW: v.35 H@cekd
Pojemność: 8GB
Kolor: Czarna
Sieć: Plus GSM Pomógł: 44 razy Wiek: 20 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 3623 Piwa: 18655/48 Skąd: Lubuskie
Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 23:27
Interesujące...
Poleciłbym Ci od razu abyś kupił nowy na allegro i przemontował ale skoro przynajmniej ten stary działał, a teraz przestał t o coś może być poważniejszego.
Obejrzyj płytę główną w tym miejscu gdzie sie on styka i zobaczy czy nie ma jakiś rys/obdrapań/uszkodzeń itd.
Wersja FW: 30.033.000
Pojemność: 16GB
Kolor: Czarny
Sieć: Play
Wiek: 30 Dołączył: 15 Maj 2010 Posty: 5 Postawił 1 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 15 Maj, 2010 18:11
Element w obudowie pod klawiaturą z 2 blaszkami to MIKROFON i nie ma on nic wspólnego z GŁOŚNICZKIEM od rozmów. A czy przy wymianie obudowy ktoś nie zapomniał przełożyć głośniczka od rozmów, który znajduje się nad wyświetlaczem w metalowej czesci obudowy?
Obstawiałbym:
- brak głośniczka
- zle założony glosniczek
- zle założona lub uszkodzona taśma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum